2009 m. spalio 4 d., sekmadienis

Čekiškas guliašas


Stengiuosi nenaudoti jokių ten paruoštų prieskonių mišinių, norisi visada savaip kažką sumaišyti. Vieną kart vienaip gaunasi, kitą - kitaip. Bet šįkart viešėdama Prahoje, prisivalgiusi be galo skanaus čekiško guliašo, surizikavau nusipirkti guliašo prieskonių mišinio "Gulášové koření". Gaminau pagal intrukciją, rastą ant kitos pakelio pusės.

Taigi mums reikės:
  • 1 kg. jautienos
  • 2 svogūnų
  • 1 pakelis guliašo prieskonių (paprikos milteliai, džiovinti svogūnai, malti kmynai, maltas mairūnas)
  • 4 šaukštai pomidorų tyrės
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 litras vandens
  • 2 šaukštai miltų
Jautieną supjaustom gabaliukais, prieš tai pašalinę gyslas, plėves ir riebalus. Svogūnus susmulkinam, pakepam su aliejumi keptuvėje. Išimam lauk. Per du kartus apkepam jautieną, dedam atgal svogūnus, beriam guliašo prieskonius, pomidorų tyrę, užpilam 1 litrą vandens, sudedam česnakus, uždengiam ir ant labai silpnos ugnies troškiname 1,5 val. Kai mėsytė išsitroškina, suminkštėja - išimame ją lauk. Į padažą įberiame porą šaukštų miltų, šiek tiek pakepiname, įberiame porą žiupsnių druskos, 4 šaukštus vanddens ir vėl sudedame atgal mėsą. Dar patroškiname 5 minutes. Valgom su kniedlikais arba bulvių koše. Šį kartą kniedlikas buvo atsivežtinis, iš Prahos, bet manau, kad reikės ir pačiai pabandyti pagaminti. Taigi užvirinam dideliame puode šiek tiek vandens, kai vanduo užverda - garuose pašildome supjaustytas riekeles kniedlikų. Skanaus!

3 komentarai:

Unknown rašė...

Yra tekę ragauti čekiško guliašo, tikrai fantastiškas skonis ;)

Anonimiškas rašė...

kas yra per du kartus apkepam jautiena? rasyk bl normaliai jei jau rasai

egidija rašė...

Mielas pone Anonimiškas, supjaustytus jautienos gabaliukus padalinate į dvi dalis. iš pradžių apkepate vieną dalį, išimate, tada apkepate kitą dalį. Dabar aiškiau?
Ačiū, kad rašote labai mandagius komentarus be keiksmažodių. Iš karto viskas aišku pasidaro.