2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Morkų pyragas


Vakar desperatiškai ieškojau kokio nors lengvo ir greito pyrago recepto. Man visada taip: žinau, kad bus svečių, bet tempiu gumą ir viską gaminu paskutinę minutę. Iš pradžių norėjosi kokį cheesecake pagaminti, bet būtų tada reikėję kelias valandas laukti, kol tas daiktas valgomas bus... Gi viskas iki paskutinės akimirkos buvo atidedama... Ak tinginė aš, tinginė... Tada toptelėjo mintis apie morkų pyragą. Vėl kūrybinės kančios: kokį ir kaip? Bet netikėtai, nelauktai radau labai lengvą receptuką Neringos bloge. Ačiū, ačiū... Taigi puoliau į parduotuvę, o iš ten į virtuvę drebančiom rankom (gi laiko iki svečių atėjimo liko tik 1 val., o dar reikėjo ir kriaušes suruošti...)


Mums reikia:
  • 1 kg. neskustų morkų minus viena morka
  • 5 kiaušinių
  • 350 gr. cukraus
  • 350 gr. miltų
  • 350 ml. aliejaus
  • 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
  • 0,5 arb. šaukšt. malto muskato riešutėlio
  • 1 arb. šaukšt. malto cinamono
  • 150 gr. graikiškų riešutukų
Morkas nuskutam ir sutarkuojam smulkia burokine tarka. Kiaušinius išplakam gerai su cukrumi, kad pabaltų ir tūris padidėtų. Sumaišom miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. Riešutus su kokiu geru akmeniu sutrinam, sutraiškom. Viską sujungiame į vieną daiktą: morkas, miltus, kiaušinius, riešutukus, aliejų. Gerai išmaišom. Orkaitė turi būti jau įkaitusi iki 200 C. Skardą ištepam sviestu, pilam tešlą. Kepam apie 50 min, arba kol į pyrago vidurį įbedus pagaliuką, jis bus sausas.

Komentarų nėra: