Ar yra pas jus šeimoj tokių subjektų, kurie sako: "vat šito tai aš jau nevalgysiu, jokiu būdu! pas neskaniausias dalykas! man negamink, aš nevalgysiu!". O kai pagaminti - sukerta dvi porcijas...
Gaminau du variantus: kugelis su kukuliukais ir kugelis su parmezanu.
Gaminau du variantus: kugelis su kukuliukais ir kugelis su parmezanu.
Abiem variantams reikia:
- bulvių
- svogūno
- verdančio pieno
- druskos
- citrinos sulčių
Citriną išspaudžiam į dubenį, į kurį kris sutarkuotos bulvės. Bulves ir svogūną sutarkuojam, išmaišom. Pilam verdantį pieną, beriam druskos. Masę dedam į molinius puodelius. Ten pat keliauja ir mūsų paskaninimai.
Pirmas paskaninimas:
- faršas (jautienos arba kiaulienos, geriau pastaroji)
- išmirkytų džiovintų grybų (baravykų, pievagrybių, musmirių (juokauju ;)
- mairūno, raudonėlio, pipirų, druskos
Grybus supjaustom juostelėm, sumaišom su faršu ir prieskoniais. Pasidarom mažus kukuliukus. Dedam į bulvių masę. Vienam indeliui turi gautis 6 maži kukuliukai.
Antras paskaninimas
- gabaliukas parmezano. Gali būti ir "Džiugas" ar koks mandras kietas sūris iš avių pieno.
Supjaustom nemažais kubeliais. Beriam į kitus indelius, tiems, kurie mėsos nenori.
Kepam 220 C orkaitėje 45 min. Nuimam dangtelius, pakepam dar 15 minučių. Viskas. Valgom su grietine ar su kuom norim...
Kepam 220 C orkaitėje 45 min. Nuimam dangtelius, pakepam dar 15 minučių. Viskas. Valgom su grietine ar su kuom norim...
1 komentaras:
Smagu, kad ir tu ištraukei į dienos šviesą šias čenakines :) Kugeli daryti šituose induose gera idėja!!
Rašyti komentarą