Recepto pagrindą nusižiūrėjau jau senokai pas Sonatina, bet vis nukeldavau ir nukeldavau gaminimą. O viskas nesudėtinga ir greitai padaroma... Beje, man labai padėjo Pijus: ir mikseriu maišė, ir kočiojo. O svarbiausia, kad su pasimėgavimu valgė vieną tortilją po kitos :)
- 550 ml. miltų
- 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
- 1 arb. šaukšt. druskos
- 2 valg. šaukšt. aliejaus
- sauja džiovinto raudonėlio
- sauja džiovinto mairūno
- sauja džiovinto baziliko
- 0,5 arb. šaukšt. kajeno pipirų
- 320 ml. pieno
Pieną užvirinti. Miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir žoleles sumaišyti. Įpilti aliejų, sumaišyti. Pamažu pilti karštą pieną ir maišyti su mikseriu apie 3 minutes. Imti tešlą lauk , dėti ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti. Padalinam tešlą į 12 dalių. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame. Gaunasi 15 - 20 cm. "blynai". Keptuvę storu dugnu gerai įkaitinam. Dedam tortilją, kepam vieną pusę 30 sekundžių, apverčiam vėl kepam 30 sekundžių. Retsykiais iš keptuves su sausu popieriniu rankšluosčiu išvalom sudegusius miltus. Štai ir viskas. Valgom su kokiais nors skaniais įdarais: faršo padažu, pomidoriukais, avokado padažu (guacamole). Pas mus, deja, nei vieno išvardinto dalyko nebuvo, tai pagaminau tokį visai skanų dalykėlį: "Philadelphia" kreminį sūrį sumaišiau su smulkiai pjaustytais marinuotais džiovintais pomidorais. Dar užmečiau šakelę šviežio čiobrelio ir... Skanaus!
3 komentarai:
superskaniai atrodo :)
prasau, primink man, kad savaitgali pasigaminciau :))
o, labai smagus-jaukus žaliasis fonas:)
Jurga, ai nusibodo tie rutuliukai :) pabandysim kaip dabar bus :)
Rašyti komentarą