2009 m. spalio 6 d., antradienis

Mėsos "garinukai"



Šiandien pietums nutariau pagaminti dietinio maisto. Ta proga atsiverčiau 832 puslapių talmudą "Kolūkietės namų ūkis", 1958 m. Susiradau skyrių "Dietinis maitinimas", receptą Nr. 16 "Mėsos maltiniai, virti garuose". Receptą pateikiu su šiokiais tokiais patobulinimais.

*mėsos faršo (kiauliena, jautiena, vištiena, veršiena, viskas tinka)
*smulkinto svogūno
*piene mirkytos sužiedėjusios bandelės
*druskos
*šviežios baziliko lapelių susmulkintų

Dideliam puode su sieteliu užverdam vandenį (jei neturim specialaus garintuvo), tik reikia žiūrėti, kad sietelis nesiektų vandens. Iš visų išvardintų gėrybių darom mažus maltinukus. Dedam į sietelį, uždengiam dangtį ir verdam apie 30 min. Valgom su šviežiom daržovėm. Geros dietos!

Komentarų nėra: