2009 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Kriaušės ir figos su rokforu

Kažkur mačiau gražią nuotrauką kriaušių su pelėsiniu sūriu, bet kažkaip neužfiksavau nei kur tai buvo, nei kaip iš tikro reikėjo gaminti... Improvizavau... Ir dar figas įtraukiau į tą improvizaciją.

Iš kažkur gaunam:
  • 4 kriaušes
  • 4 šviežias figas nedžiovintas
  • medaus gerą šaukštą
  • 200 gr. rokforo sūrio (to, kur su mėlynu pelėsiu)
  • 100 gr. "Filadelfijos" sūrio be priedų
Orkaitę įkaitinam iki 250 C. Būtų gerai, kad su vėjeliu būtų. Kriaušes pjaunam išilgai per pusę, išskobiam kiekvienoj puselėj po duobutę. Figas tik perpjaunam per pusę. Dedam į skardelę išklotą kepimo popieriumi (kad po to indų mažiau reikėtų plauti ;). Užvarvinam ant kiekvienos kriaušės ir figos po trupučiuką medaus. Kepam 20 - 30 min. Ištraukiam lauk, ant kiekvieno gabaliuko dedam po šaukštelį sūrio mases, kurią pagaminame rokforą supjaustę smulkiai ir sumaišę su "Filadelfija". Vėl viską kišam į orkaitę 10 min. Ir saldu, ir sūru. Geras derinys.




5 komentarai:

julė rašė...

rokforai
rokforai
mano meilė tik tau, rokforai
ir kaip tavęs aš pasiilgau
per naktis
liūdėdama
tam dramblio kaulo bokšte

viskas, rytoj pirksiu šmotą rokforo.
su kriaušėm mėginau anksčiau, nuostabus derinys. apskritai sūriai ir vaisiai sukurti vienas kitam.

egidija rašė...

iš tos meilės sūriams ir eilės gimsta :) ačiū, kad užsukot :)

julė rašė...

užsuku dažnai - prenumeruoju tinklaraštį ,) tik paprastai nekomentuoju, bet čia, čia negalėjau nustygti vietoje.

Neringa rašė...

Turbut stai cia
http://kokonas.wordpress.com/2009/09/20/kriausiu-sezonas/ :)

egidija rašė...

tą puslapį vėliau pamačiau, kažkur dar buvo, bet neberandu....