2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Slyvų pyragas


Receptas nusižiūrėtas pas Dautartę, dėkui jai už tokį skanumyną! Labai greitai pagaminamas ir taip pat greitai ir skaniai suvalgomas.

Taigi reikės:
  • 10 - 12 slyvų
  • 10 kupinų šaukštų miltų
  • 90 gr. sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 150 gr. cukraus
  • 150 ml. pieno
  • 3 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių arba valgomosios sodos
  • 1 šaukštelis cinamono

Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Pasiruošiame nedidelę skardelę: ištepam sviestu, pabarstom miltais. Slyvas perpjaunam, pašalinam kauliukus. Kepimo miltelius ar sodą sumaišom su miltais, ten pat keliauja supjaustytas sviestas, kiaušinis, cukrus ir pienas. Sumaišom viską gerai su mikseriu. Tešlą pilam į skardelę, ant viršaus gražiai surikiuojame slyvas, perpjauta puselę į viršų. Gausiai pabarstom su cukrumi sumaišytu cinamonu. Kepam 40 min.

Kitą kartą pabandysiu viršų papuošti morengine kepuraite (2 baltymai gerai išplakti su 4 šaukštais cukraus, padengti pyragą po 30 min. kepimo, kepti dar 15 min). Šį kartą per vėlai sugalvojau...

4 komentarai:

Dautartė rašė...

Egidija, džiaugiuosi, kad patiko :) Apie morenginę „kepuraitę“ net nepagalvojau, ačiū už sumanymą – būtinai išbandysiu :)
Su soda bučiau atsargi. Tešlos recepte nėra jokio rūgštaus ingrediento, todėl galutiniame rezultate gali jaustis soda. Nors... kas nerizikuoja, tas negeria šampano ;))

egidija rašė...

gaminau kaip tik su soda ir, kaip nekeista, jos skonio nesijaucia... gal kokia "nuvėsusi" pasitaikė...? nors labai man daug abejonių buvo, ar viskas bus gerai - ir tešlą dar nekeptą ragavau ir šiaip su nerimu laukiau rezultato. gi nebuvo namuose kepimo miltelių likę iš po visų eksperimentų. kitą karta vis dėl to rinksiuos kepimo miltelius.

Gaby rašė...

Nors gražiai atrodė, bet man nepatiko. Neturėjo cinkelio ir buvo per saldus. Gal mano šaukštai per dideli, bet ir miltų, mano galva, tiek nereikia, nes tešla gavosi panaši į klijus :( O gal kepiau tiesiog ne pyragų dieną :)

egidija rašė...

matyt pyragų dievai buvo priešiškai nusiteikę :) mūsiškis buvo labai skanus, dingo per kelias minutes.