2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Paprikų "pagardas"

Ar tai tikrai "pagardas"? Nežinau, taip vyras po ilgų apmąstymų pasakė. "Čia gi ne valgis, čia - pagardas". Koks skirtumas? Svarbu, kad skanu buvo.

Reikės:
  • 3 paprikų (raudonų, žalių, geltonų, mėlynų, rožinių :) kokias turit - tokios tiks.
  • skiltelės česnako
  • pusė čili pipiriuko
  • raudonėlio saujelės
  • juodų pipirų, druskos
  • alyvuogių aliejaus porą trejetą šaukštų
  • balzaminio acto šaukšto
Orkaitę nustatom ant 250C. Paprikas dedam ant grotelių ir į orkaitę. Kepam kol pajuoduos. Išimam, suvyniojam į foliją. Palaikom 10 min. Išvyniojam, nulupam odą, pašalinam vidurius (skamba, aišku, labai chirurgiškai...). Na ir prasideda: susmulkinam česnaką ir čilį, beriam raudonėlį, pipirus ir druską, šliukštelėjam aliejaus ir acto. Gerai su pirštukais išmasažuojam paprikas, uždengiam ir paliekam ramybėje valandai ar porai. Žiūrint, kiek turit kantrybės. Kuo ilgiau stovės - tuo skaniau bus. Aš ištvėriau tik valandą.
Valgom su kokia prancūziška baguette ar panašia šviesia duonyte. Manau, reiktų žiemai tokių atsargų daugiau prisiruošti. Reiktų... Mhm...

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

skani bjaurybe

Anonimiškas rašė...

egidija, nu tu ir pavarai, tau reikia dirbti restorane sefu povaru ...mamyte