Na "kakomis" švedai visokius ten pyragus ir sausainius vadina. Ale skanios tos, "kakos"... Vieną tokią seniau gana dažnai kepdavau. Šiemet koks 11 metų jubiliejus visai gali būti nuo kepimo pirmo... Obuolių ten visokių prikraudavau, dar ko gero. Šį kartą - viskas tiksliai pagal receptą (nu tik padvigubinau viską... gi skani ta, "kaka"...). Beje, viską rašau mililitrais, nes į gramus būtų labai jau sunku išversti.
Taigi reikės mūsų Sockerkaka'i:
- 100 gr. sviesto arba margarino
- 4 kiaušinių
- 400 ml. cukraus
- 600 ml. miltų
- 4 arb. šaukš. kepimo miltelių
- 1 citrinos
- 200 ml. pienuko
- formai ištepti sviesto ir džiuvėsių
Orkaitę įkaitinam iki 175 C. Formą keksui, ar kokią kitokią, ištepam sviestu, pabarstom džiuvėsiais.
Ištirpinam sviestą, paliekam ataušti. Kiaušinius išplakam su cukrumi mikseriuku. Sumaišom miltus, kepimo miltelius, citrinos nutarkuotą žievelę (su smulkesne burokine tarkute). Beriam viską į kiaušinius, išmaišom. Pilam ten sviestą ir pieną. Gerai išmaišom. Dedam tešlą į formą, kepam žemiau orkaitės vidurio apie 40 min. Traukiam lauk, ataušinam su visa forma, krapštom lauk. Valgom.
O kad būtų skaniau, galima aptepti glajumi, kuris daromas iš tos, be žievės likusios, citrinos sulčių bei cukraus pudros.
Receptas paimtas iš knygos "Mat från Sverige".
Ištirpinam sviestą, paliekam ataušti. Kiaušinius išplakam su cukrumi mikseriuku. Sumaišom miltus, kepimo miltelius, citrinos nutarkuotą žievelę (su smulkesne burokine tarkute). Beriam viską į kiaušinius, išmaišom. Pilam ten sviestą ir pieną. Gerai išmaišom. Dedam tešlą į formą, kepam žemiau orkaitės vidurio apie 40 min. Traukiam lauk, ataušinam su visa forma, krapštom lauk. Valgom.
O kad būtų skaniau, galima aptepti glajumi, kuris daromas iš tos, be žievės likusios, citrinos sulčių bei cukraus pudros.
Receptas paimtas iš knygos "Mat från Sverige".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą