2009 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Baklažanų čipsai

Šiek tiek "pasibovyti" reikalaujantis, bet atperkantis visas kančias dalykas.
Beje, su baklažanais asmeniškai virtuvėje reikalų nesu turėjus, esu tik aktyvi valgytoja. Man tai pirmas kartas...

Taigi mums reikia:
  • 1 baklažano
  • druskos
  • pipirų juodų
  • baziliko džiovinto
  • alyvuogių aliejaus
Baklažaną supjaustom skridinėliais. Dedam ant kokio padėklo, pabarstom gerai druska ir paliekam 15 min. Baklažanai pasidengia prakaitu ir rasa, su popieriniu rankšluosčiu viską nusausinam, druską irgi pasistengiam nuvalyti. Apverčiam mūsų skridinėlius, pakartojam procedūrą su druska, laukimu ir nuvalymu. Orkaitė jau turi būti įkaitinta iki 200 C. Pabarstom mūsų čipsus pipirais, baziliku, apšlakstom alyvuogių aliejumi. Dedam ant grotelių. Kepam 20 min. Orkaitę išjungiam ir paliekam dar pusvalandžiui, kad dar labiau išdžiūtų, bet nesudegtų. Va ir baigta. Valgom vienus arba su kokia nors ten vištiena troškinta.

Komentarų nėra: