- 0,5 kg. voveraičių šviežių
- sūdytų lašinukų
- petražolių gerą saują
- svogūnų laiškų ir mažų jaunų jų galvučių
- česnako jauno porą skiltelių
- šviežių lietuviškų bulvių
Bulvikes nuplauname, nušveičiame su kokiu šepetukų. Tegul odelė lieka, gi bulvės dar jaunos... Supjaustom, dedam virti. Kol bulvės verda ploviau grybus. O Dieve, Dieve... Užsiknisau, nes kiekvieną grybuką nučiupinėjau , kad nė šapelio neliktų.
Kol grybukai džiūva, supjaustom skaniuosius baltarusiškus sūdytus lašinukus... Mmm kokie skanūs... Vieną kitą gabaliuką galima ir taip suvalgyti.
Supjaustytus lašinukus metam į keptuvę, tegul pačirškia. Galima šliūkštelt aliejaus, bet nebūtina.
Tuo tarpu susipjaustome žalumynus:
Lašinukai jau apskurdo, dedam prie jų voveraites, uždengiam ir galim patinginiauti kokias 10 minučių, knygą ar žurnalą paskaityti... Beje bulvių neužmirštam, jos jau bus išvirusios. Tegul šiltai pasiilsi. Grižtam prie mūsų grybukų. Nuimam dangtį ir dar geras 5 minutes pakepinam, beriam mūsų žalumynus ir dar porą minučių leidžiam visiems keptuvėje susidraugauti.
Viskas. Einam valgyti :) O "Grybų nevalgytojas" bent kelias lėkšes sulapnojo ir man atrodo dar būtų norėjęs :)
2 komentarai:
tokie jau tie vyrai :) maniškis irgi "daug ko nevalgo", bet pagamini ir staigiai išnyksta iš lėkštės jos turinys..
As irgi Myliu Turgu, voveraites ir vasara:))) Skanumelis. Jau uzuodziu....
Rašyti komentarą