2009 m. liepos 20 d., pirmadienis

Savaitės eksperimentai

Matau šiek tiek apsileidau, nieko neberašau, gėda pelėda. O tiek visko gaminau, tiek gaminau... Prisikaupė visokiausių receptų iš internetinių platumų ir ilgumų, gi reikėjo kai ką ir praktiškai patikrinti.
Taigi šiam vakarui mes turim (tuo pačiu surašau ir įkvėpėjus:
  • rikota iš kefyro (ačiū Vilmai)
  • rožinis tinginys (dėkavoju Beatai)
  • lęšiai su ryžiais
  • Baltarusijos vėliavos desertas (kažkas panašaus čia)
  • aviečių ir braškių kubeliai

Na, o dabar apie viską iš eilės...


Rikota iš kefyro

Paimam plastikinį pakelį kefyro ir metam į šaldiklį. Tegul pamiega per naktį. Ryte žadinam, subadom vieną šoną su šakute, tada į kiaurasamtį, kiaurasamtį į kriauklę, tegul tirpsta per visą dieną kol maišiukas beveik visai subliūška. Jei liko ten kokio skysčio - pamėginam švelniai paspaudžiant maišiuką pašalinti jį. Nu va ir viskas... Prakerpam maišelį ir mėgaujames švelnute, be jokių gumulėlių rikotos varške... Aš dar tokį ant greitųjų receptuką sumeistravau: rikota, šaldyta braškių "košė" ir pjaustyti mėtos lapeliai.

Rožinis tinginys

Šiam barbiškam tinginiukui reikės:

  • 2 pakelių sausainių "Gaidelis"
  • 200 gr. juodo šokolado
  • indelio kondensuoto pieno
  • 100 gr. sviesto
  • 150 gr. žemės riešutų chalvos
  • 4 rožinių zefyrų

Sausainius ir chalvą sutrupinam, šokoladą su sviestų ištirpinam. Į šokoladą supilam kondensuotą pieną, gerai išmaišom. Zefyrus supjaustom stambesniais gabaliukais. Viską sumišom, pilam į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai suspaudžiam, "sutrombuojam". Kad geriau susislėgtų aš ant viršaus dar indą su vandeniu uždėjau, akmenim apkroviau :) Nu ir į šaldytuvą, kad numigtų per naktelę. O jau grožis, o jau skonis...

Galim iš šitas ponias pavaišinti, o tai 85 metus geria tik kavą su likeriu, gal ir nusibodo jau...

Kas ten toliau? Aha...

Lęšiai su ryžiais

Na čia tai jau nieko ypatingai sudėtingo ar protingo. Virti lęšiai, ryžiai, česnako skiltelė ir pomidoro gabaliukai. Labai sveika ir skanu.

Baltarusijos vėliavos desertas

Tokia paprasta Eton mess deserto variacija. Kai kas mano, kad desertas buvo įkvėptas Labradoro šuns, kuris užlipo ant pikniko krepšio ir viską sutrypė: morengus, braškes, grietinėlę... Labai greitas dalykas.

  • kokosiniai morengai
  • avietės
  • plakta grietinėlė

Morengus sutrupinam, ant jų beriam avietes, viską karūnuojame su trupučiu vanilės ir cukraus plakta grietinėle.

Aviečių ir braškių kubeliai


Pastoviai šaldytuve prisikaupia visokių uogų, kažkaip jau nusibosti pradeda matyt. Tad reikia kažką su jom daryti, kad nebūtų nuobodu ir nereiktų verkti, kad vėl kažkas šaldytuve nebekokios kondicijos guli. Toks panašus receptas jau buvo, tik šį kartą per pusę dėjau braškių ir aviečių. Man atrodo, kad gavosi dar skaniau: uogas sutrinti su cukrumi, supilti į ledų formeles, palaikyti šadiklyje per naktį. Viskas...



Dėkoju už dėmesį...

3 komentarai:

Vilma rašė...

Egidija, į sveikatą! :) Kaip supratau, patiko?

egidija rašė...

Skonis labai geras, tik vat reikia sugalvoti ką idomesnio iš tos varškytės pasigaminti...

Vilma rašė...

Tzatziki, užtepėlę su prieskoniais, sluoksniuotą desertą su vaisiais ar uogomis, tortą su žele, sotų kokteilį su trintais vaisiais... Viską, ko nereikia kepti! :)