2009 m. liepos 14 d., antradienis

Voveraitės su bulvėmis arba "Myliu turgų"



Vakar buvo apėmusi "turginė" nuotaika, tai prisipirkau visokių skanėstų, skanumynų. Ir paruošiau labai skanią vakarienę. Vyras iš pradžių pareiškė, kad gamink tik sau pačiai "jau aš grybų tai tikrai nevalgysiu". Priminė man, kaip aš buvau grybais atsinuodijusi ir ligoninėje gulėjau... Ot koks... Nu bet ten situacija visai kitokia (grybai buvo konservuoti ir šimtą metų atidaryti).
Taigi mums reikės:
  • 0,5 kg. voveraičių šviežių
  • sūdytų lašinukų
  • petražolių gerą saują
  • svogūnų laiškų ir mažų jaunų jų galvučių
  • česnako jauno porą skiltelių
  • šviežių lietuviškų bulvių

Bulvikes nuplauname, nušveičiame su kokiu šepetukų. Tegul odelė lieka, gi bulvės dar jaunos... Supjaustom, dedam virti. Kol bulvės verda ploviau grybus. O Dieve, Dieve... Užsiknisau, nes kiekvieną grybuką nučiupinėjau , kad nė šapelio neliktų.

Kol grybukai džiūva, supjaustom skaniuosius baltarusiškus sūdytus lašinukus... Mmm kokie skanūs... Vieną kitą gabaliuką galima ir taip suvalgyti.

Supjaustytus lašinukus metam į keptuvę, tegul pačirškia. Galima šliūkštelt aliejaus, bet nebūtina.

Tuo tarpu susipjaustome žalumynus:


Lašinukai jau apskurdo, dedam prie jų voveraites, uždengiam ir galim patinginiauti kokias 10 minučių, knygą ar žurnalą paskaityti... Beje bulvių neužmirštam, jos jau bus išvirusios. Tegul šiltai pasiilsi. Grižtam prie mūsų grybukų. Nuimam dangtį ir dar geras 5 minutes pakepinam, beriam mūsų žalumynus ir dar porą minučių leidžiam visiems keptuvėje susidraugauti.

Viskas. Einam valgyti :) O "Grybų nevalgytojas" bent kelias lėkšes sulapnojo ir man atrodo dar būtų norėjęs :)

2 komentarai:

rūtuliukas rašė...

tokie jau tie vyrai :) maniškis irgi "daug ko nevalgo", bet pagamini ir staigiai išnyksta iš lėkštės jos turinys..

sarune rašė...

As irgi Myliu Turgu, voveraites ir vasara:))) Skanumelis. Jau uzuodziu....