2009 m. liepos 5 d., sekmadienis

Gaspačo su arbūzu arba Raudonoji vakarienė


Tokią nuostabaus skonio ir įdomaus derinio sriubą su sesute ragavome Barselonoje. Štai mano variantas, su šiokiais tokiais patobulinimais.

2 porcijoms reikia:

  • 4 sunokusių kvepiančių pomidorų
  • porą šaukštų alyvuogių aliejaus
  • arbūzo
  • riekės baltos duonos
  • prieskoninių žolelių rinkinio
  • druskos

Pomidorus nuplikyti ir nulupti. Tada prasideda pats nemaloniausias darbelis - išvalom pomidorų sėklas, turi likti tik "griaučiai". Sėklas metam lauk, jų mums nebereikės, o pomidorus su šaukštu aliejaus sutriname blenderiu. Turi gautis tiršta sriubytė, be nei vieno gumuliuko.
Padarome trupinius: duoną su šaukštu aliejaus, žolelėmis ir druska gerai suminkome, galima ir su pirščiukais, suplėšome į trupiniukus.
Sriubą pilame į lėkštę, patupdome viduryje kelis arbūzo rutuliukus, pabarstome trupiniukais.


Na o desertui - braškių kubeliai. Paruošti aišku reikėtų iš vakaro, nes gana ilgai šąla... Taigi.. Reikia tik braškių ir cukraus. Braškes su cukrumi sutriname su šakute, ar (nežinau kaip tiksliai vadinasi) bulvių košės grūstuvu. Supilame į formeles ledukams ir kišam į šaldiklį. Labai paprasta ir skanu, ypač vasarą... Tokie kubeliai tinka ir į kokius kokteiliukus įmesti...


Tai va tokia lengva, raudona vakarienė...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Iš pradžių pomidorų ir arbūzo derinys pasirodė įtartinas, bet paragavus, pasirodė, ir skanu, ir gaivu. Puikus pakaitalas lietuviškiems šaltibarščiams tiem, kurie ieško naujo skonio!