2009 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Šokoladinė ekstazė


Neatsilaikiau... Ir vėl... Nu kaip gali atsilaikyti ir neišbandyti tokio lengvo recepto? Šiandien pamačiau, šiandien iškepiau... Tikiuosi , kad šiandien nesuvalgysiu viso. Gi rytoj ant kavos su drauge susibėgam šio pagaminimo lengvumo ir skonio šedevro ragauti. Vyras irgi į visas dietas spjovė, jau du gabalus suvalgė... O jau gyrė, o jau gyrė... Ačiū Jums, Monkey Dinner, už šitą ekstazę.

Na už teks ditirambus giedoti. Rišamės prijuostę ir į virtuvę:
  • 250 gr. sviesto
  • 300 gr. juodo šokolado (dėjau 85 proc. apie 200 gr. + 100 gr. įvairaus procentumo (nuo 30 proc. iki 50 proc. - nu kas šaldytuve mėtliojosi)
  • 300 gr. cukraus
  • 4 šaukštai vandens
  • 5 tryniai
  • 5 baltymai
  • biškutukas druskos
Taip...
Orkaitę įkaitinam iki 170 C. Išlankstomą formą ištepam sviestuku, įklojam kepimo popierių. Nukarpom atsikišusius kraštus.
Šokoladą ir sviestą susmulkinam. Vandenį pilam į cukrų. Ant lėtos ugnies tirpinam, pamaišom, laukiam kol užvirs. Gaunasi toks sirupėlis. Atsargiai! Neragaujam, liežuvis nepadėkos mums. Pilam tą sirupą ant šokolado, maišom energingai, kol viskas ištirps. Po vieną įmaišom trynius. Dedam į šoną, užsiimsim baltymais. Su mikseriuku juos gerai išplakam, neužmirštam biškiuką druskos įberti. Plakam, kol, Pijaus žodžiais, baltymai "susicementuoja", t.y. apvertus dubenį nekrenta lauk. Po truputį maišom į šokolado masę, neskubėdami, švelniai...
Du trečdalius tešlos pilam į formą. Kepam 40 min. Traukiam lauk, supilam likusią masę. Dar 20 minučių tegul kepa. Antras sluoksnis duoda tokią skanią plutelę ir yra šiek tiek skystesnis už apatinį. Reikėjo dar kakava apibarstyti, bet (siurprizas, siurprizas) vėl užmiršau. Bet gal ir gerai, tą skanią plutą nesinori sugadinti. Nebarstysiu.

Tai skanaus visiems, kas skaito :)

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aš būčiau pavadinęs šokoladinis orgazmas ;) Skaniau negali būti...

kerpe rašė...

skaniai ir saldziai atrodo ant tokio padeklo :))))) saunuole kaip ir visad!!!!!!

julė rašė...

ne nūūūū. nebegaliu žiūrėti į šituos pyragus - ką tik po sočių sočiausių pusryčių, o pajutau tokį craving, kad nors griūk negyvas!
beje, dėl pavadinimo sutinku su Anonimu.
ir koks padėklas!

egidija rašė...

o už padėklą noriu padėkoti Kristiną :) pasirodo, kaip tik tai pyrago formai :)

Egle B rašė...

Na as ir cia pasidziaugsiu, kad pyragas toks liuksinis gavosi. Ir atrodo, kad gaminamas lengviau, nei kad pagal Davida keptas. Vajej vajej, as jo vel nooooriu :)