Kažkokia matau šokoladinė manija mane apsėdusi. Trečias šokoladinis pyragas. Tokius dalykus, aišku, ne mano nosiai sukurti, tai vėl receptas nusižiūrėtas pas tokį Paryžiui gyvenantį amerikietį. Įdėją dėl Filadelfijos pametėjo Monkey dinner.
Mums reikės:
Šokoladiniam pagrindui
- 85 gr. sviesto
- 120 gr. juodo šokolado (aš naudojau su abrikosų skoniu)
- 150 ml. cukraus
- 2 kiaušinių
- 130 ml. miltų
- 1 sriubinis šaukštas kakavos
- žiupsnis druskos
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
- 100 gr. juodo šokolado (70 - 85 proc.)
Baltam sluoksniui
- 2 indeliai (po 125 gr.) Philadelphia tepamo sūrio (be priedų)
- 1 trynys
- 5 sriub. šaukštai cukraus
- žiupsnelis vanilinio cukraus
Pasiraitojam rankoves ir.... Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Pasiruošiam nedidelę kvadratinę formą: įtiesiam kepimo popierių, patepam aliejumi. Sviestą, supjaustytą į gabaliukus, ir sulaužytą šokolado plytelę tirpiname ant lėtos ugnies. Beriam cukrų, miltus, kakavą, druską, vanilę. Išmaišom gerai. Suberiam 70 - 85 proc. šokoladą supjaustytą gabaliukais. Gerai išmaišom. Supilame gautą masę į mūsų formą.
Sumaišom gerai baltojo sluoksnio produktus. Šaukštu dedame po krūvelę ant šokoladinio sluoksnio. Gaunasi 6 balti kupstukai. Paimam šakutę ir šiek tiek pakedename, kad juodas susidraugautų su baltu, bet neįsijaučiam. Taip vos vos.
Kepam 35 minutes. Išimam, atvėsinam. Lupam popierių šalin, supjaustom, kviečiam draugus prie stalo. Labai gerai jautėsi tas abrikosinis šokolado skonis. Skanus derinys.
Sumaišom gerai baltojo sluoksnio produktus. Šaukštu dedame po krūvelę ant šokoladinio sluoksnio. Gaunasi 6 balti kupstukai. Paimam šakutę ir šiek tiek pakedename, kad juodas susidraugautų su baltu, bet neįsijaučiam. Taip vos vos.
Kepam 35 minutes. Išimam, atvėsinam. Lupam popierių šalin, supjaustom, kviečiam draugus prie stalo. Labai gerai jautėsi tas abrikosinis šokolado skonis. Skanus derinys.
2 komentarai:
žiaaauriai skaniai atrodo :)
ir ne tik atrodo ;)
Rašyti komentarą