2009 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis

Trapus pyragas su kriaušėmis


Darbe gavom dėžę kriaušių dovanai, porą dienų valgėm, visus vaišinom. Jų tiek daug, jau ir gęsti pradėjo... Reikia kažką skubiai daryti, neleisti tokiam gėriui prapulti. Kažkaip pradėjau svajoti apie pyragą su jom... Biškį "paguglinau" ir radau tokį receptą pas brolius bernardinus. Iškarto sakau, kad vienoj vietoj pas juos kažkokia klaida yra, labai jau daug pieno užrašyta. Ir jei aš būčiau taip ir kepus, turbūt bučiau visą namą prisvilusiu pienu "prikvepinusi". Mano patarimas būtų toks: naudoti ištisą formą (jokiu būdu neišlankstomą) ir naudoti gal tik kokį 50 ml. pienuko.


Taigi reikės:
  • 200 gr. miltų
  • 100 gr. sviesto
  • 1 šaukšto aliejaus
  • druskos
  • 1 kiaušinio

Įdarui:

  • 0,5 kriaušių
  • 50 ml. pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto miltų
  • 3 šaukštų cukraus
Suberti į dubenį miltus, druską, supilti aliejų. Sutarkuoti su burokine tarka šaltą sviestą. Pirštų galiukais viską lengvai sumaišyti. Įmušti kiaušinį, lengvai viską suminkyti iki vientisos masės. Suformuoti rutulį, uždengti jį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą vienai - dviem valandom.
Orkaitę įkaitinti iki 200 - 220 C. Formą ištepti sviestu. Iš tešlos iškočioti lakštą, kad tilptų į formą ir dar kraščiukai liktų. Subadom su šakute, kad neišsipūstų. Dedam nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes. Suplakame gerai pieną, miltus ir kiaušinį. Užpilame ant kriaušių.

Kepam apie 1 val. Likus iki pabaigos 10 min. pabarstyti pyragą pora šaukštų cukraus.
Nuotraukos nelabai kokios gavosi (fotografuoja 12 val. nakties :), bet skonis - tobulas.

Komentarų nėra: