Parsitempi žmogau visokių keistenybių iš turgaus, tai ir vark... Galvok, medituok, svajok ką čia pagaminti... O parkeliavo į namus gražus patisonas. Gulėjo vargšas ant palangės kelias dienas, laukė...
Taigi:
- 1 patisonas (kokio 1 kg. dydžio)
- 2 prinokę/ pernokę pomidorai
- 3 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus
- prieskonių (baziliko, kajeno pipirų, paprikos miltelių)
Patisoną perpjaunam, pašalinam sėklas. Galima nuskusti odą, aš palikau. Supjaustom šiaudeliais.
Sumetam į verdantį vandenį, apverdam kelias minutes. Nukošiam. Dedam į didelę keptuvę, ten pat keliauja nulupti ir supjaustyti pomidorai, aliejus, supjaustyti česnakai... Uždengiam ir troškinam gal kokias 15 minučių. Baigiant beriam mūsų prieskonius. Valgom su tokiais super duper spalvingais makaronais. Gaila, nežinau itališko pavadinimo. Panašiausiai ką radau buvo "cavatelli", o gal "trofie". Jei kas žino kaip tai vadinasi - būsiu dėkinga.
Sumetam į verdantį vandenį, apverdam kelias minutes. Nukošiam. Dedam į didelę keptuvę, ten pat keliauja nulupti ir supjaustyti pomidorai, aliejus, supjaustyti česnakai... Uždengiam ir troškinam gal kokias 15 minučių. Baigiant beriam mūsų prieskonius. Valgom su tokiais super duper spalvingais makaronais. Gaila, nežinau itališko pavadinimo. Panašiausiai ką radau buvo "cavatelli", o gal "trofie". Jei kas žino kaip tai vadinasi - būsiu dėkinga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą