Palankiai likimui susiklosčius šiam patieklui produktus radau ilgai neieškojusi. Net keista... O tik paklausykit kaip jie įdomiai skamba... Tahini... Avinžirniai... Egzotika kažkokia... Kas čia per daiktai tokie tingiu plėstis (vis dėl to ir blogo pavadinimas leidžia man taip pasielgti), tiesiog skanų dalyką išėjo pagaminti... Tas dalykas humusu vadinasi. Arabai, žydai ir indai jį valgo pasičepsėdami. Gi labai vegetariškas, gi skanus ir maistingas...
Taigi mums reikės:
- 0,5 litro virtų avinžirnių (skysčio, kuriame jie virė, neišpilam)
- 5 skiltelių česnako
- 150 ml. citrinos sulčių
- 120 gr. Tahini (sumaltos skurdintos sezamo sėklos su aliejum išsuktos, būna ekomaisto skyriuose)
- gerą kuokštą petražolių
- kelis šaukštus alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- kajeno pipirų (arba čili miltelių)
Su blenderiu gerai susmulkinam česnaką su tahini, aliejumi, citrinos sultimis ir druska. Beriam avinžirnius, smulkiai supjaustytas petražoles, pagal skonį kajeno pipirų. Viską gerai vėl su blenderiuku smulkinam. Po šiek tiek įpilam to skysčio, kuriame virė avinžirniai. Ragaujam ir pagal skonį pridedam ko mums truksta. Turi gautis kažkas panašaus į bulvių košę. Neturi likti nei vieno sveiko avinžirniuko.
Dedam į dubenėlį, darom duobutę, įpilam alyvuogių aliejaus, pabarstom kajenais ar čili, petražolėm papuošiam. Valgom su lavašu ar kokia kita skania egzotiška duona.
4 komentarai:
Sveikuoliskai - labai skanu su morkom, salierais ir paprikomis! Kristina
Mmm... skamba skaniai, as jau nusiziurejusi humusa su baklazanais ir kita su paprikom :)
PAzistami arabai ta avinzirniu skysti nupila, bet uztat ideda naturalaus jogurto - susvelnina skoni ir sudrekina :)
mhm...idomi mintis, reiks pabandyti su jogurtu.
Rašyti komentarą