2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Kavos "granita"


Po tokiu mandriu pavadinimu slypi paprastas kaip penkios kapeikos receptas ir pasakiškas skonis. Šios kavos-ledų idėją nusižiūrėjau čia, pas p. David'ą, prieš porą savaičių ir tik šiandien pagaliau prisiruošiau.
Taigi, tataigi, mums reikės:

  • poros puodelių stiprios , saldžios espresso
Šaltą kavą supilam į plastikinį indelį ir kišam į šaldiklį. Po valandos sumaišome šakute. Vėl kišam atgal. Dar po tiek pat laiko vėl išmaišom, kad susidarytų gražūs kristaliukai. Dedam į taurę ir mėgaujamės. Žinovai mėgsta šliukštelėt šlakelį kitą kokio Bailey's ar panašiai. Tik tada į kavą dėti mažiau cukraus reikėtų. Rekomenduojama kavos mėgėjam karštą vasaros dieną.

2 komentarai:

Egle rašė...

Aš šitą irgi nusižiūrėjusi :)
Tikrai darysiu.
Be kavos - nė dienos ;)

Puanc rašė...

Paprasta, bet genialu. Įtraukiu į "būtiani daryti" sąrašą.