2009 m. birželio 4 d., ketvirtadienis

Žalios salotos su braškėmis

Palangos turguj šiuo metu visokių gėrybių galima nusipirkti: mėtų, bazilikų, raudonėlių, melisos, šalavijų, rukolos... Jau ir braškių lietuviškų pasirodė, iš kaimyninių kaimelių ūkininkių užauginto derliaus. Ta proga pakramtyti mėgstantiems receptukas:
  • rukolos saujelė
  • pora mažų agurkiukų
  • kelios braškės
  • keli išgliaudyti graikiški riešutai
  • alyvuogių aliejus
Rukolos kietus kotelius nupjauname ir išmetame, kas liko - suplėšome. Agurkiukus nulupame, supjaustome šiaudeliais. Braškes supjaustom į 4 dalis. Sumetame riešutus, užpilame alyviuogių aliejaus. Viskas. Ilgai valgom ir mėgaujamės kramtymu.

Komentarų nėra: