2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai "Gargantiua ir Pantagriuelis"



Receptas ne mano, nusižiūrėjau pas Beatą, tik viską padvigubinau, kai ką ir patrigubinau.
Taigi reikės:
  • 250 gr. sviesto
  • 300 gr. (380 ml) rudo cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 4 saujų bet kokių riešutų, aš pasirinkau lazdynų (bet tik todėl kad nieko daugiau parduotuvėje nebuvo :( )
  • 200 gr. balto šokolado (kieto, neporėto)
  • 300 gr. (500 ml) miltų
  • 4 kupini valgomi šaukštai kakavos
  • 1 kupinas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • vanilės
Sviestą ištirpinti ir palikti ramybėje, kad atvėstų. Tuo tarpu sutraiškyti riešutus, bet nesmulkiai, panašiai, kad gautųsi per pusę. Šokoladą susmulkinti peiliu, gabaliukai turi būti stambūs, nemažesni nei 1 kubinio centimetro dydžio. Geriau didesni. Į atvėsusį sviestą įmušti kiaušinius ir suberti cukrų ir išmaišyti gerai su mikseriu. Po to suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir vanile. Gerai išmaišyti su šaukštu, suberti šokoladą ir riešutus. Aš vieną skardą kepiau be riešutų, nes Pijus jų baisiai nemėgsta. Taigi tešla paruošta kepimui. Kabinam su sriubiniu šaukštu ir dedam ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Gaunasi skardoj po 9 sausainius įspūdingo Gargantiuasiško dydžio. Kepti reikia 200 laipsnių karštyje apie 15 min. Kaip Beata ir minėjo, tik iškepti sausainiai yra minkšti, todėl reikia atsilaikyti pagundai ir juos atvėsinti, kad sukietėtų. Labai skanu su šviežių mėtu arbata.


Čia Pijaus "Pantagriueliai", be riešutų.


Kepimo metu labiausiai nerimavau dėl gramų, gi neturiu svarstyklių. Išgelbėjo 1958 metais išleista įspūdingo storio knyga "Kolūkietės namų ūkis". Radau lentelę, kurioje nurodyta kiek gramų atitinka mililitrus.



O čia mano pagalbininkė, Džiga. Labai jau įdomu buvo jai ką čia ta šeimininkė buria, vis sukinėjosi aplinkui.

Komentarų nėra: