2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Bulvės su garstyčiomis



Taip paruoštos bulvės šiuo metu man numeris vienas. Galima valgyti vienas, galima naudoti kaip garnyrą prie kokių keptų dešrikių. O jau alumi užsigerti tai būtina.
Tikslių gramų, miligramų ir t.t. čia nereikia, visko dėti iš akies ir negailint.
Taigi, tataigi:
  • gera krūvelė mažikių bulvikių, geriau ką tik iš daržo
  • grūdėtų garstyčių
  • tarkuoto parmezano
  • kokio nors karštai rūkyto kumpio, kad ir kalakutienos
  • pora skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus
  • pipiriukų visokių

Bulvytes gerai nupjauti ir "cielas", su visa odele, išvirti. Jei nėra mažikių, galima išvirti dideles, tik tada jas reikės nulupti ir supjaustyti.

Kai bulvikės išverda sudedame viską: garstyčias, parmezaną, kumpį, sutraiškytą česnakiukią, aliejaus negailint, pipiriukų. Sumaišom ir valgom. Skanu ir šiltos, ir šaltos. Mandresni virėjai, pvz. toks Fauchon iš Paryžiaus, deda vietoj kumpio jūros šukučių. Jis gal dar ir kokį saliero stiebą supjaustytą įmestų.. Reikalo tikrai nepagadintų.



Komentarų nėra: