2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Salotos su keptu sūriu


Idėją tokioms salotoms pamėtėjo receptas, kaip išsikepti sūrį su čili ir medumi. Originalą rasite čia. Tiesa, aš pasilikau tik idėją, o viską padariau savaip :)

Taigi:
  • šviežios varškės sūris
  • arbatinis šaukštelis kajeno pipirų
  • porą šaukštų medaus
  • adžikos padažo
Sūrį iš abiejų pusių įpjauname, gaunasi tokios kaip grotelės. Bet tik patį paviršių įpjauti, nepersistengti. Aptepo produktus sumaišyti, užpilti ant sūrio. Orkaitė jau turėtų būti įkaitinta iki 220 laipsnių. Dėti sūrį ant grotelių, ant viršaus negailint užpilti aptepo. Po grotelėmis pakišti skardą (šiek tiek gali kepant nuvarvėti). Kepti 20 min. Išimti groteles ir išversti sūrį į lėkštę.



Kol kepė sūris, pasiruošiam salotas, kuriom reikės:

  • salotų Tatsoi (būna pirkti Maximoje)
  • 1 gražaus prinokusio pomidoro
  • pipirų visokių
  • alyvuogių aliejaus
  • biškiuką druskos
Salotas nupjauname, pomidorą nulupame ir supjaustome. Pipiriukus sugrūdame. Aš tam reikalui panaudojau seną, bet gerą išradimą.



Viską sumaišome, ant viršaus dedame po porą gabaliukų kepto sūrio, užpilame likusio aptepo.

Vyrui labai patiko... Greita ir labai skanu...

Komentarų nėra: