2009 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Ryžių vermišeliai su daržovėmis


Kažkaip netyčia visai skaniai gavosi. Pastebėjau, kad ruošiant daržoves ar mėsą labai retai kada naudojuosi receptais. Tiesiog imu kas po ranka, arba nusiperku kažką, kas tuo momentu atrodė skanu... O ir gaminimas visada kažkoks skirtingas gaunasi kiekvieną kartą. Vat pyragų, tortų be recepto tikrai neiškepčiau. Labai svarbu ten viską tiksliai žinoti ir gali tik šiek tiek paimprovizuoti.

Taigi:
  • ryžių vermišeliai
  • virtų lęšių
  • nedidelė cukinija
  • poro 10 cm.
  • pusė svogūno
  • pora pomidorų
  • prieskoniai, druska
Cukiniją, porą ir svogūną supjaustom šiaudeliais. Kepam ant didelės ugnies didelėj keptuvėj. Vermišelius užpilam verdančiu vandeniu, palaikom 4 min., po to perliejam šaltu vandeniu. Pomidorus nuplikom, nulupam, supjaustom ir metam į keptuvę. Šiek tiek dar pakepam. Ten pat keliauja jau virti lęšiai ir mūsų vermišeliai. Gerai viską išmaišom, pakepam porą minučių. Beriam prieskonius kokius turim, druskos.

Na ir viskas. Labai skanu, sveika beigi vegetariška. Bandom valgyti su lazdelėm.

Komentarų nėra: