2009 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Migdoliniai "cantuccini" su intriga


Neseniai teko ragauti labai skanių cantuccini. Tie kantučiniai – tai džiuvėsiai tokie, labai skanūs. Italai juos gamina, visaip į kavą ten mirko ir mėgaujasi. O kuom aš blogesnė? Kodėl turiu juos pirkti, jei galiu pati pagaminti.

Po šiokių tokių paieškų kaip pagrindą naudojau šitą receptą. Tiesa įvedžiau šokią tokią intrigą...

Taigi tataigi reikės:

320 gr. (arba 500 ml.) miltų
300 gr. cukraus pudros
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
350 gr. migdolų
40 gr. migdolų plokštelių
20 gr. rožinių pipirų
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
1,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
4 kiaušiniai

Įkaitinam orkaitę iki 180 C.
Migdolus užpilam verdančiu vandeniu, palaikom apie 3 min. Nukošiam vandenį, nulupam odeles. Užknisantis darbelis, bet ko tik virėjos neiškenčia...
Dubenyje sumaišom miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, pipiriukus (va kur ta mūsų intriga..), cinamoną, vanilę. Migdolų plokšteles su blenderiuku ar kavamale sutrinam iki tokių rupių miltų. Beriam į dubenį.
Nuluptus migdolus irgi šiek tiek su blenderiuku pasmulkinam, bet neįsijaučiam. Apie kokį ¼ tik susmulkinam, kiti turi likti cieli. Beriam irgi į dubenį. Kiaušinius išplakam su pora šaukštų cukraus pudros. Sumaišom su miltais ir visom kitom gėrybėm. Tešlą dalinam į dvi dalis, ji tokia lipni, galim šiek tiek pabarstyti miltais, kad būtų galima ją išimti. Suformuojam porą kepaliukų pailgų, dedam į skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp kepaliukų turi likti nemažas tarpas. Kišam į orkaitę, per patį vidurį. Kepam 30 min. Tešla turi pakilti ir beveik dvigubai išsiplėsti į šonus. Iškeptus imam lauk, ataušinam. Orkaitės neišjungiam. Su geru duoniniu peiliu (toks į pjūklą panašus, su dantukais) suraikom kepaliukus į panašiai 30 dalių kiekvieną (0,5 cm. pločio riekutėmis).
Guldom ant grotelių ir vėl į orkaitę, kepam apie 15 – 20 min. kol gražiai švelniai apskrus.
Verdam kavos, mirkom, valgom, jaučiamės italais.

3 komentarai:

Indrė rašė...

Hmmm o kuo cantucini nuo biscoti skiriasi?

egidija rašė...

cantuccini tai biscotti variantas su migdolais... bent jau taip wikipedia sako...

Ruta rašė...

Isbandziau sita recepta, tai laaabai skanu. Tik kita karta deciau kiek maziau pipiru :)