2009 m. liepos 28 d., antradienis

Šokoladinis "kvailelis"

Visą dieną ieškojau šokoladinio pyrago recepto. Norėjosi, kad būtų labai paprasta ir be jokių riešutų ar uogų. Mat pyragas buvo skirtas Pijui, kuris pyragus tik tokius ir valgo: be nieko. Tik su šokoladu. Na ką, vieną tokį receptą ir radau čia, pas poną David'ą. Pyrago pavadinimas aišku laaaaabai originalus, bet aš nelabai drįsau jo taip čia užvadinti. Šiek tiek sušvelninau, cha cha...

Taigi šitam kvailiukui reikės:
  • 300 gr. juodo šokolado
  • 200 gr. sviesto
  • 5 kiaušinių
  • 25o ml. cukraus
  • 1 šaukšto kakavos
Pasiruošiam pyrago formą. Aš naudojau tokią sudedamą, bet kitą kartą naudosiu vientisą. Po to paaiškinsiu kodėl. Taigi... Formą išsviestuojam, gerai pabarstome visus šonus ir dugną kakava. Orkaitę nustatome iki 175C, tegul kaista.
Sviestą ir sulaužytus šokolado gabaliukus kaitiname karšto vandens vonelėje arba virš ugnies šiek tiek kilstelėję. Kiaušinius ir cukrų gerai išplakame su mikseriu, po truputį supilame šokoladą, gerai išmaišom.
Apvyniojame formą folija iki pat kraštų, pilame paruoštą masę, ant viršaus taip pat uždedame folijos, gerai apvyniojame. Į skardą aukštais kraštais pripilame karšto vandens, per vidurį dedame mūsų pyragą.
Kepam 1 val. 20 min.
Ar iškepė galim patikrinti su pirštu palietę vidurį pyrago, pirštas turi būti sausas.


Išimam lauk, vyniojam šalin foliją, dedam ant grotelių, kad atšaltų.

Aš turbūt nelabai gerai apvyniojau formą, tai pateko šiek tiek vandens, bet skonio tai nesugadino, tik šiek tiek nuotaiką. Taigi kitą kartą naudosiu kad ir kekso formą.
Na, o tokį pyragiuką skanu valgyti su plaktą grietinėle, ledais ar kokiom uogom. Aš pasirinkau mėlynes. Pijus, aišku, sukirto be nieko.



Komentarų nėra: